korisnik pretraži lupa za uvećavanje zatvori x facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

5 modela obuće koje mora posedovati svaki muškarac

Stil svakog muškarca se ogleda u njegovom odabiru obuće. ”Pokaži mi kakve cipele nosiš i reći ću ti ko si”, mogla bi slobodno da glasi sintagma primenjiva za sva vremena.

Iako je čovek mnogo više od onoga što nosi, sam izbor odeće ili obuće, pa i naklonost određenim stilovima, dosta govori o ukusu, statusu i sklonostima osobe, te na određeni način gradi prvi utisak drugih o nama.

Cipele predstavljaju bitan element odevanja i ostavljaju jak vizuelni utisak, utiču na celokupan izgled, a pogrešan odabir cipela može pokvariti i najbolju odevnu kombinaciju.

Ovo su modeli cipela koje bi svaki muškarac od stila morao da poseduje.

Derby shoes

Derby cipele se smatraju kežual varijantom poslovne cipele. Par u crnoj ili braon boji dobro se kombinuje uz gotovo svako odelo što ih čini dobrom investicijom.

Monks

Model cipela koje umesto pertli imaju kopču ili čak dve, su jedan od najpraktičnijih modela. Umesto pertli, monks cipele imaju kopču koja je takođe presvučena mekom štavljenom kožom, a savet je da se nose uz uski model pantalona kako bi se sprečilo kačenje šnale za nogavice pantalona. Perfekcionisti uklapaju boju metala na kopči cipela sa šnalom na kaišu. Ovo mogu biti veoma elegantne cipele koje se slažu i pristaju svakoj prilici. Odlično se kombinuju uz štraftasto odelo na dvoredno kopčanje. Dobar izbor su RIVOLTA 1883 Heritage 314.

Oxford cipele

Najpogodniji model muških cipela koji se nosi uz klasična, formalna odela jeste klasičan jednostavan “Oxford” ili “Blucher” model. Oxford modeli cipela smatraju se najelegantnijim, najviše zbog svoje niske pete. Idealne su za poslovne prilike, kombinovane uz odelo na tanke pruge, ali su takođe pogodne za posebne događaje i ceremonije, uz klasično odelo i košulju sa stilizovanim dugmadima za manžetne. Zbog svog formalnog izgleda ne idu uz sportski sako, mada postoje izuzeci koji mogu biti upareni sa odelom od tvida, ili uz sako i farmerke.

Loafers

Mokasine ili loafers su cipele koje su nekada nosili američki Indijanci i tradicionalno su najčešće ukrašene vezom, perlama ili imaju neki drugi detalj. Međutim, vremenom su sve cipele koje imaju naborani šav na prednjem delu u obliku slova “U”, koji je inače karakterističan za mokasine, počele da nose naziv loafers. Mogu biti od jelenske kože, glatke teleće kože ili pak luksuznog pliša. Leti se isključivo nose na bosu nogu ili čarape koje se ne vide.

Patike

Za neki relaksirajući dan u prirodi ili neformalniju priliku, patike su uvek odličan izbor. Naravno, nikako nemojte odabrati neki model patika za trčanje. Neka budu minimalističkog dizajna ili po mogućstvu od premijum kože poput Canali ili Boss modela.

možda Vam se svidi

Kako odabrati letnje odelo?

Bilo da se radi o letnjem danu u kancelariji ili o nekoj svečanosti, ponekad i tokom leta morate nositi odelo…

7 satova koji će vam obeležiti život

Postoji časovnik za svaku životnu fazu i sigurno niko nikada nije zaboravio trenutak kada je dobio svoj prvi pravi sat za odrasle.

TAG Heuer predstavlja redizajnirane Carrera Calibre 16 hronografe

TAG Heuer je ove godine restilizovao svoj najprodavaniji model Carrera kako bi kreirao stilsku vintidž verziju hronografa koji podseća na bogato automobilsko nasleđe brenda.

Ležerno leto uz nove Boss komade

Boss nastavlja svoje “leto lakoće” sa Sebastijanom Stenom…

Copyright © 2024 Luxury 4 Me | All rights reserved. Developed by Mini STUDIO Publishing Group

https://www.traditionrolex.com/9