korisnik pretraži lupa za uvećavanje zatvori x facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

Kako odabrati letnje odelo?

Bilo da se radi o letnjem danu u kancelariji ili o nekoj svečanosti, ponekad i tokom leta morate nositi odelo…

Uprkos slojevitosti koju iziskuje vrhunsko skrojeno odelo, moguće je nositi ga i po veoma visokim temperaturama, a da vam ne bude vruće. Sve što je neophodno da znate je kako prilagoditi ostatak odeće, od kog materijala je sašiveno i kakve je konstrukcije, odnosno kroja.

Ako ste odlučili da obučete odelo za neki događaj, potrebno je da najpre zamislite šta je to što želite od odela, kakav utisak želite da ostavite, kao i da znate koji model vama najbolje pristaje. Naš predlog je da svakako probate više različitih modela da biste doneli konačnu odluku. Klasično, strukirano, sa duplim ili jednoredim kopčanjem ili pak trodelno – postoji mnogo izbora, a konačan odabir je pitanje ličnih preferenci.

Uz nekoliko saveta, vrlo lako možete iskombinovati dobar letnji kežual autfit, jer postizanje nonšalantne elegancije govori o majstorstvu vašeg stila.

Zadatak nije lak, ali postoje provereni saveti kako stilizovati svoje letnje odelo.

Styling

Košulja i kravata mogu delovati previše teško, pa su laganije opcije dobra alternativa. Polo majica je odlična substitucija klasičnoj košulji s dugim rukavima. Njena kragna i dugmići daju izvesnu sličnost s klasičnom košuljom. No, ono što je prednost polo majice jeste podatak da je izrađena od materijala koji je fleksibilniji i koji “diše”, čineći je udobnom i prijatnom za nošenje ispod sakoa i tokom najtoplijih dana.

Mislite da klasična majica ne ide ispod sakoa? Grešite. Odabir obične majice sa visokim okruglim izrezom daće vašem letnjem stajingu izvesnu svežinu i nonšalantnost. Odaberite jednostavnu majicu čistih linija bez ikakvih simbola, radi postizanja elegancije. Može biti bela, teget, crna ili siva, u zavisnosti od boje vašeg odela.

Ukoliko ipak morate da odaberete klasičnu košulju, osigurajte da ona bude izrađena od nekog lakšeg materijala poput lana i neka ne bude krojena uz telo. Mora posedovati jedan ležeran stil.

Materijali

Većina odela je izrađena od vune, što im donosi lošu reputaciju tokom leta. Međutim, postoje i druge opcije. Odaberite laneno odelo. Lan je esencijalni letnji materijal. Prozračan je, propušta vazduh dozvoljavajuću koži da diše i ne zadržava vlagu, održavajući osećaj svežine tokom celog dana.

Garment-dyed odelo

Garment dye znači da je vaše odelo prvo sašiveno od određenog materijala, pa tek onda obojeno. Dobrobit naknadnog procesa obrade boje je ta što nema nikakvog dodatnog skupljanja. Ako vam vaše garment dye odelo bude taman prvi put kada ga probate, ono će biti praktično nepromenjeno sve dokle ga posedujete. To je zbog toga što je tkanina komercijalno oprana i osušena dvaput. Takođe, garment dye obično rezultira mekšim osećajem pri nošenju i bogatiju boju.

BOSS garment-dyed odela proizvode se od laganog pamuka koji diše, što ih čini idelnim za nošenje tokom leta.

Svako BOSS odelo je moderna personifikacija stila, čuveno po tome što se savršeno prilagođava i prijanja telu. U ponudi se može naći nekoliko savremenih krojeva: Regular Fit, Slim Fit ili Ekstra Slim Fit. Bez obzira na priliku, BOSS odelo će vam omogućiti da izgledate samouvereno i sa stilom. S druge strane, lagana tekstura seersucker materijala dozvoljava vazduhu da cirkuliše ispod odeće, što vam daje sigurnost svežine na visokim temperaturama.

Konstrukcija

Iako odelo gledano spolja deluje veoma jednostavno, neophodno je da znate da njegova interna konstrukcija pravi veliku razliku u osećaju prilikom nošenja. Odaberite odela tako konstruisana kako biste se odbranili od toplote.

Italijanski brend Canali vam nudi vrhunski skrojena odela koja oslikavaju više od 80 godina “Made in Italy” tradicije. Odabirom Canali odela krećete na svojevrsnu odiseju koja otkriva tajne besprekorno sašivenog sakoa i pantalona koji su kamen temeljac njihovih kolekcija.

Na raspolaganju su vam odela sa perforiranom postavom koja omogućuju vazduhu da cirkuliše slobodno, naspram tradicionalnih odela koja poseduju nekoliko slojeva postave što im daje jedan strukturalan izgled. Nestruktuirana odela su zapravo nestrukturirane konstrukcije, odnosno imanju manje slojeva i iz tog razloga bolju propustljivost vazduha.

No, ako vam je ipak neophodno odelo tradicionalne konstrukcije, potražite ona koja su delimično postavljena, što ih čini lakšim za nošenje u toplim danima.

Boje

Znajte da je prva impresija o vašem odelu pre kroja, proporcija i modela – njegova boja.

Odelo ne mora pod obavezno biti crno koje se obično nosi u nekim glamuroznijim prilikama. Leto posebno dozvoljava blage tonove kao što su nebo plava, bež, svetlo siva ili kombinaciju sakoa u jednoj boji, a pantalona u drugoj boji. U skladu sa bojom osnovnih odevnih komada, uklopite i boju košulje, boju kravate, leptir mašne ili džepne maramice. Pod uslovom da ih uopšte morate nositi na nekom neformalnom letnjem događaju.

Takođe, možete iskombinovati više različitih boja, a možete se odlučiti za monohromatski stil i odabrati više nijansi jedne boje, za postizanje stilskog sklada.

Trendovi su prolazni, a stil autentičan. Zato pažljivo kreirajte svoj jedinstveni stil odabirom dobrog i kvalitetnog letnjeg odela sa potpisom, Boss, Canali ili Armani, sa kojim nikada nećete omašiti…

možda Vam se svidi

5 modela obuće koje mora posedovati svaki muškarac

Stil svakog muškarca se ogleda u njegovom odabiru obuće. ”Pokaži mi kakve cipele nosiš i reći ću ti ko si”, mogla bi slobodno da glasi sintagma primenjiva za sva vremena.

7 satova koji će vam obeležiti život

Postoji časovnik za svaku životnu fazu i sigurno niko nikada nije zaboravio trenutak kada je dobio svoj prvi pravi sat za odrasle.

TAG Heuer predstavlja redizajnirane Carrera Calibre 16 hronografe

TAG Heuer je ove godine restilizovao svoj najprodavaniji model Carrera kako bi kreirao stilsku vintidž verziju hronografa koji podseća na bogato automobilsko nasleđe brenda.

Ležerno leto uz nove Boss komade

Boss nastavlja svoje “leto lakoće” sa Sebastijanom Stenom…

Copyright © 2024 Luxury 4 Me | All rights reserved. Developed by Mini STUDIO Publishing Group

https://www.traditionrolex.com/9